25 Kasım 2012 Pazar

Erkek Bebek Yeleği


                                   Tek Parça Yelek

ERKEK BEBEK YELEĞİ

&

Moms baby vest 

BY Nalan hobi

Yapılışını sevgili Nalan'ın bloğunda   ve Ravelry "de bulabilirsiniz.Bu güzel model için arkadaşıma teşekkür ediyorum.Anneciğinin ellerine sağlık,çok güzel örmüş.
Bravo Baby ve 3,75 mm şiş ile ördüm.
Beyaz yelek için 1,5 yumak beyaz yün , yaklaşık 1 yumak kadar mavi yün kullandım.


Bütün örülen  örgüleri daha çok seviyorum.Erkek bebek için iki tane yelek örmem gerekince  beyaz-mavi  ve  mavi -krem renklerinde iki tane ördüm.




   İlmek sayınızı  4+1 katları olarak ayarlayabilirsiniz. Beyaz yeleği 140 ilmek ,mavi yeleği 138 ilmek başladım.Arka  64,önler  37 ilmek üzerine kuruldu.



Yelek bütün olarak alttan başlanıyor.Kol kesimi yapılmadan lastik örülüyor.Dikiş dikmeyi sevmediğim için arka ve önleri ayrı ayrı örüp kesmeden ilmekleri şiş üzerinde beklemeye aldım .  Three Needle Bind-Off (3 şiş ile bitirme) tekniği ile örerek birleştirdim.





17 Kasım 2012 Cumartesi

Bebek Hırkası





                                    Sunnyside Cardigan

Seval arkadaşımın ogluşu için  ördüğüm  hırka.Ücretsiz modele   buradan ulaşabilirsiniz.Yakadan başlanan bu modelin erkek versiyonunu ördüm.Yalnız ben burmaları hep aynı yöne kıvırmak yerine bir sağa bir sola burmayı tercih ettim.Kolumda  alçı ancak bu kadar örebildim.İlmeklerım yamuk yumuk oldu .Resimlere bakarken görmeyin  olur mu :-)))))
Bravo Baby  ve 3,75 mm şiş ile ördüm.1,5 yumak kullandım.
Ali bebek sağlıcakla giyinsin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails